Om Chef “Kalle” Jungstedt

Kalle Jungstedt (aka Chef Jungstedt) utanför Restaurang Copine

Vem är Chef Jungstedt?


Min grund som kock sedan 18 år gör att mina smakkombinationer skiljer sig ifrån de flesta konditorer och chokladmakare. Mat och kreativt skapande har alltid varit med mig i livet på ett eller annat sätt.

Jag gick ut Stockholms Hotell och Restaurangskola 2001. Sedan dess har jag oavbrutet jobbat både internationellt och på Stockholms innekrogar. Jag har alltid haft en förkärlek för det kalla köket och desserterna under mina år i branchen.


Kvalitetsprodukter och precisionsarbete har alltid varit med mig som en trygghet och det jag vilar mig mot i alla lägen. Detta kunde man ana när jag under mitt första år som kock på Rolfs kök la hallsonsorbet i queneller som inte fick lämna min station om dem inte var helt perfekta eller brulée som hade perfekt konsistens och ett bränt sockertäcke som var det jämnaste gyllenbruna sockertäcke du sett.

Inspirerad av Antonio Bachour

Där jag har jobbat har jag alltid blivit direkt eller indirekt ansvarig för desserterna och sötsakerna. Choklad är en oerhört komplex råvara att jobba med och något som fascinerat mig under lång tid. Choklad är extremt formbart och flexibelt om man vet hur man ska handskas med den. Detta gör att choklad gynnar kreativitet – vilket jag har ett överflöd av. 

För många år sedan blev jag inspirerad av Antonio Bachour på instagram. Jag tyckte att hans praliner var oerhört fascinerande och jag kände på en gång att det där måste jag bara göra. Nu ett par år senare med extremt mycket träning, långa dagar, sena nätter så är min vision verklighet. 

2017-2018 Jobbade jag på Restaurang Gute grill där jag höll i restaurangens kursverksamhet med stor framgång och med ett överväldigande positivt mottagande ifrån mina kursdeltagare. Detta gjorde att jag förstod att jag hade en fallenhet för att lära ut. (båda mina föräldrar är lärare och duktiga pedagoger) 

Driva utveckling av Sveriges chokladtillverknings framåt

Därför jobbar jag med mitt eget chokladbolag och passar på att lära och utbilda kockar och privatpersoner runt om i Sverige att jobba med choklad som medium på olika sätt och även hjälpa till att driva på utvecklingen med en rad olika tekniker för att erbjuda veganska komponenter och hela desserter.

Mitt mål är nu att driva på utvecklingen i Sverige genom att lära ut och utbilda restaurang-Sverige och privatpersoner och samtidigt utveckla och erbjuda min unika produktlinje till dig som slutkund. 

Vill du också lära dig?

Vill ni lära er mer om hur jag gör mina praliner och hur jag tänker kring tillverkningen av dem – följ mig på Instagram eller fyll i formuläret nedan för att få ta del av mitt Nyhetsbrev. Eller ifall ni vill fördjupa er ännu mer – följ med på en av våra kurser, länkar hittar du här nedanför.

Tack, kom förbi Sickla så ses vi över en pralin.

Kalle Jungstedt, Chocolatier


Vilken pralinkurs skulle passa dig?


Välkommen in i chokladvärlden


Genom att skriva upp dig på min maillista så kommer du få en trevlig chokladresa.

Ni kommer få recept, erbjudanden om kurser, chokladprovningar och speciella pralinutgåvor. m.m. 

Vänta inte, följ med!
* indicates required