Pralinguiden

Välkommen till Chef Jungstedts pralinguide. Här nedan finner ni de pralinerna som finns i de olika lådorna.

Ifall ni inte hittar det ni söker, vänligen hör av er så ordnar vi det.


Klicka här för att komma till:

Mix lådanKlassiska lådanNöt lådanMorsdagslådan 2022


Chef Jungstedts pralin sortiment

För att läsa mer, klicka på en pralinen så kommer ni till dess produktsida



Chef Jungstedts Mix pralinlådan

För att läsa mer, klicka på en pralinen så kommer ni till dess produktsida



Påfyllning?



Chef Jungstedts Klassiska pralinlådan

För att läsa mer, klicka på en pralinen så kommer ni till dess produktsida



Påfylling?



Chef Jungstedts maxade nöt låda

För att läsa mer, klicka på en pralinen så kommer ni till dess produktsida



Påfyllning?



Chef Jungstedts Morsdagslåda 2022


Rabarber-mynta-Presentationsbild
Rabarber Mynta

Likt en tugga av en svensk sommarkväll!

Denna pralinen har vi pressat ur saften ur färsk rabarber och extraherat klorofyllet från färsk mynta för att ge dig en sötsyrlig upplevelse med massor och fräschör och smaker du känner igen! Myntan ge ganachen en lätt grön färg medan gelén bär den största delen av rabarber smaken. Lite vanilj är tillsatt i ganachen för att ge hela kreationen en rondör och fyllighet och hjälper och bryter av mot den syrliga rabarbern! Vi är så galet nöjda med denna pralinen!

Dessutom är pralinen helt fri från mjölkprodukter! Dvs den är växtbaserad. 

Allergener: Mandel, kan innehålla spår av andra nötter

Tiramisu-Presentation
Tiramisu

Älskar du tiramisu, kommer du att dö för denna pralin!

Okej det är ett ganska kaxigt uttalande men vi har jobbat med denna pralinen och finjusterat den till vad vi tycker är tiramisu-perfektion! Den består av en espresso sirap som ger den där rätta rondören och djupet i kaffesmaken. Det andra lagret är en mascarpone och amaretto ganache gjord på Disaronno. Längst ned i pralinen har du en lite halv krispig botten gjord på äkta savoiardi kex som man traditionellt har i en tiramisu.  

Det finns en tydlig sälta i kex lagret som sakta träder fram och avslutar pralinen men och förlämnger smakupplevelsen! Kaffet, mascarponen och amaretton harmoniserar helt perfekt här. 

Denna pralinen är en måste-prova pralin i vårt sortiment. Den är helt ny och vi är helt säkra på att den blir en kanon succé. 

Allergener: ÄGG, Mandel, Laktos, Alkohol, Sojalecitin, Gluten, kan innehålla spår av nötter

Plommon-Sherry-Presentation
Plommon Sherry

Som att sitta på en solig veranda i Portugal

Plommonen som vi kokar ur färska och gör en krämig gelé med lite vanilj i ger pralinen en fin men subtil syra. Plommon är en delikat smak som kräver finess därför är den är matchad med en mjölkchoklad ganache med en Sherry som är lagrad i 30 år! 

Sherryn och plommon skapar en perfekt harmoni mellan varandra. Denna pralinen står helt klart för old school känslan i denna annars väldigt moderna chokladask! 

Allergener: Sherry, laktos, soja lecitin, kan innehålla spår av nötter

Prinsesstårta-PResentation
Prinsesstårta

Ta en tugga och minns alla släktkalas och födelsedagar där prinsesstårtan var i fokus!

Min egendesignade form som vi gjuter alla praliner i har den perfekt prinsesstårteformen.

Så vi hade inget annat val än att göra just en liten miniatyr av en prinsesstårta i ett vitt chokladskal. 

Sylten är gjord på jordgubb och hallon i en väl avvägd balans för att ge den äkta prinsesstårta känslan. I mitten finns en ordentlig bit marsipan. En prinsesstårta är ingenting utan marsipan! Enligt oss den viktigaste komponenten, och GODASTE 🙂

I botten har vi gjort en vit chokladganache på ekologisk choklad som är bombarderad med bourbon vanilj! Du måste bara prova denna underbara lilla skapelse!

Allergener: Mandel, Sojalecitin, Laktos, kan innehålla spår av nötter

Tjinuski-Presentation
Tjinuski (Lingon & Kola)

En spännande blandning av syrligt, lite salt och sött

När jag var liten var favorit desserten vaniljglass med kolasås och lingon! Har du inte provat eller inte hört talas om mixen kan det verka lite märkligt. Men oj vad gott det är!

Den lite beska syran från lingonen balanserar ut kolasåsen helt perfekt. Vaniljen knyter ihop säcken. Och sältan i kolan gör att hela kreationen lyfter! Prova du kommer inte ångra dig! 

Allergener: Sojalecitin, Laktos, kan innehålla spår av nötter

Passion-Vanilj-Presentation
Passion Vanilj

Klassisk kombo som är otroligt enkle och god!

Använder man sig av de bästa råvarorna vi kan få tag på och kombinerar det med avancerad och exakt teknik för att maximera smaker och textur kan det inte gå fel! 

Den syrliga passionen möter en len och krämig vaniljbomb! Ät, njut, ta en till! 

Allergener: Sojalecitin, Laktos, kan innehålla spår av nötter

Saltkola pralinen
Salt Kola

Chef Jungstedts stående klassiker

Klassikern som aldrig går ur tiden. Här har vi boostat kolasmaken genom att göra en krämig och mjuk saltkola som också är omsluten av en barnsligt god karamell choklad som ger den härligt beigea och tilltalande färgen. För att dämpa sötman i hela kompositionen så har den fått sällskap av en mörk chokladganache gjort på en exklusiv böna vid namn Criollo från Maracaibo Grand Cru, Venezuela.

Allergener: soja, laktos, spår av nötter