Smaksäkra, färggranna och nyskapande

“Om du har en pralin från oss på Chef Jungstedt framför dig kan du vara säker på att vi har gjort allt för att tillfället ska vara speciellt då vi tillverkar praliner med högsta noggrannhet, kvalité och lekfullhet”
– Kalle Jungstedt
Chef Jungstedts Kanelbullepralin
Den 4e oktober är det kanelbullens dag, vad passar då inte bättre än en hel låda fylld med Chef Jungstedts kanelbullepraliner.
Kanelbulle
Den 4e oktober är det kanelbullens dag, vad passar då inte bättre än en hel låda fylld med Chef Jungstedts kanelbullepralin. Föreställ dig mitten på en kanelbulle, det är vad du får i den här pralinen. En krämig kanelkola tillsammans med en ganache på den mörka chokladen Sao Palme 75% och en krispig botten på…
Chef Jungstedts styckpraliner
Hallon Saltlakrits
Hallon Saltlakrits
En hallongelé som sällskapar tillsammans med en saltlakritskola i ett skal på den vita ekologiska chokladen Dominicana 36%. Allergener: Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Calamansi Cheescake
Calamansi Cheesecake
En syrlig gelé på den asiatiska citrusfrukten calamansi i toppen följt av en vit chokladganache på Edelweiss 36% smaksatt med philadelphiaost. Avslutningsvis en digestivebotten med karamellchokladen Bionda. Allergener: Laktos, gluten, mandel, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Champagne Brioche
Champagne Brioche
Här möts en champagnegelé med en ganache på brynt brioche-smör och en poppig botten på rostad brioche. Omsluten av karamellchokladen Bionda får du ett glas champagne i en pralin. Allergener: Laktos, gluten, ägg, champagne (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av mandel och nötter.
Espresso Kola
Espresso Kola
I ett skal på den vita ekologiska chokladen Dominicana 36% gömmer sig en saltkola följt av en len espressoganache. Den lockas sedan ihop med den mörka chokladen Cru Suhum 65%. En stående klassiker i sortimentet. Allergener: Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Prinsesstårta
Prinsesstårta
Precis allt du vill ha i en prinsesstårta, fast i en pralin. En vaniljganache på den vita chokladen Edelweiss 36%, marsipan och en gelé på jordgubb och hallon. Allergener: Laktos, mandel, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Piemonte Hasselnöt
Piemonte Hasselnöt
En helt vegansk pralin där en hasselnötsgianduja får sällskap med en djupt rostad hasselnöt från Piemonte, kakaonibs och en nypa havssalt Allergener: Hasselnötter, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Passion Mango
Passion Mango
Den är en blandning mellan en kola och en ganache vilket ger den en mycket krämig och fin konsistens. Passionsfrukten står för syran och fräschören medan mango ger den kropp och tyngd! Allergener: Mandel, spår av nötter
Vad tycker andra om Chef Jungstedts praliner?
“Otroliga smakupplevelser i dessa högklassisga chokladpraliner , där var o en pralin är som små konstverk.Det är inte bara för munnen utan oxå för ögat.” -Anne-Charlotte Styffe

“Helt fantastiska praliner! Perfektion i en ask. Något som också skall lyftas fram är hur bra och snabb kundsupporten är.” – Aron

“Helt fantastiska praliner med smak av klassiska desserter. Lekfullt och välbalanserat. Sjukt bra hantverk.” – Robin Maina

Köpa praliner på plats i Sickla?
Välkommen in till vår butik på Sicklastråket 13 i Nacka.
Tar du med den tomma pralinlådan till vår butik för en refill – blir det både billigare för dig och bättre för miljön.
… eller letar ni efter …

… våra tryfflelkulor?

… våra pralinlådor?
Praliner / tryfflar på er restaurang eller på ert event?

Vad sägs om att lyfta er restaurangs meny eller se till att event får en extra touch?
Ta kontakt med oss så ser vi hur vi kan lösa ert behov.
Urval av restauranger som valt Chef Jungstedt:
Tillverkning av chokladpralinerna
Alla praliner ni smakar från Chef Jungstedt är tillverkade för hand i vår produktionsstudio i Sickla.
Vi arbetar endast med choklad som vi vet är av högsta kvalité och som vi kan servera med gott samvete, vilket är en otrolig viktig grundsten för Chef Jungstedt.
Det är oerhört viktigt att kakao-producenterna är välbetalda, vilket innebär att det är över Fairtrades rekommendationer, så dem klarar sig gott på den inkomst deras kakaobönor genererar.
Detta i sin tur gör det möjligt för odlarna att kontinuerligt producera kakao av absolut högsta kvalité, vara rimligt avlönade och ha bra levnadsstandard.
Alla dessa riktlinjer följer det Schweiziska chokladproducenten Felchlin – vilket går helt i linje med vad Chef Jungstedt står för.
Därför samarbetar Chef Jungstedt med Felchlin när det kommer all choklad vi använder.
Kalle “Chef” Jungstedt undervisar även hos Felchlin vilket är en stor stämpel av kvalité – för både det vi står för men även hur vi tillverkar våra chokladpraliner.