
“För att få en pralin med den bästa kvalitén och den finaste premium känslan, behöver alla stegen i pralinproduktionen vara exakt. Därför använder jag mig bara av dem produkterna som har bäst kvalité och är skapade och framtagna på ett hållbart sätt.”
– Kalle Jungstedt
Chef Jungstedts choklad
Ekologisk Vit choklad – Dominicana Blanc 36%
En vit couverturechoklad som görs på ekologisk kakaosmör från Dominikanska Republiken och mjölkpulver från Schweiz. Den vita chokladen som vi använder mest i våran chokladproduktion då den är både lättjobbad, väldigt god och ekologisk certifierad. Vikt: 350g
Mjölkchoklad – Bolivia 45% Lait de Terroir 60h
En högklassig couverture som görs på vildväxande kakao från Beni i Bolivia och mjölkpulver av mjölk från gårdar i UNESCO:s biosfärområde Entlebuch i Schweiz. Vikt: 350g
Mörk choklad – Maracaibo 65%
En högklassig couverture som görs på vildväxande kakao från Beni i Bolivia och mjölkpulver av mjölk från gårdar i UNESCO:s biosfärområde Entlebuch i Schweiz. Vikt: 350 g
Chef Jungstedts egen pralinform

Chef Jungstedt har fått möjligheten att göra sin första signerade pralinform.
Denna pralinformen är designad 100% av Chef Jungstedt och som anser att detta är den ultimata pralinformen.
Formens storlek är 11 gram, höjd 18 mm och bredd 31 mm och den har plats för 28 praliner.
Handla i Chef Jungstedts chokladstudion i Sickla?
Välkommen in till vår butik på Sicklastråket 13 i Nacka.
Tar du med den tomma pralinlådan till vår butik för en refill – blir det både billigare för dig och bättre för miljön.
… eller letar ni efter …

… våra tryfflelkulor?

… våra pralinlådor?
Praliner / tryfflar på er restaurang eller på ert event?

Vad sägs om att lyfta er restaurangs meny eller se till att event får en extra touch?
Ta kontakt med oss så ser vi hur vi kan lösa ert behov.
Urval av restauranger som valt Chef Jungstedt:
Bakgrund till varför Chef Jungstedt valt denna choklad
Hos oss på Chef Jungstedt är råvarorna vi använder noga utvalda för att säkra högsta kvalitet ända från kakaoplantage fram till dig som kund. Det är oerhört viktigt att kakaoproducenterna är välbetalda och klarar sig gott på den inkomst som deras kakaobönor genererar. Därför jobbar vi uteslutande med den Schweiziska chokladtillverkaren Felchlin. All choklad från Felchlin är certifierad enligt Fairtrade likaså det socker, vanilj och kokos som används vid framställningen av chokladen. “Fair direct Cacao” är Felchlins egen garanti där de betalar 40-50% mer än Fairtrades rekommendationer och ger odlarna långa och trygga avtal. Det gör det möjligt för odlarna att kontinuerligt producera kakao av absolut högsta kvalité, få bra betalt för sitt hårda arbete och ha bra levnadsstandard.
Chef Jungstedt betalar byns sjukförsäkring
Vi på Chef Jungstedt är dessutom bidragsgivare till byn Aboabo i Ghana där vi ur egen ficka betalar sjukvårdsförsäkring till 152 mottagare, dvs hela byn som består av 34 familjer. Dessa familjer är helt beroende av sin kakaoproduktion och vi tycker det är av största vikt att värna om de personer som är källan till att vi kan avnjuta choklad av högsta kvalitet.