Pralinkurs – Naturlig färg och glans

Naturlig färg och glans kurs – 1795 kr

Kommande tillfällen: Schemat för hösten 2020 kommer inom kort

Detta är en kurs för dig som vill lära dig mer om hur du konsekvent uppnår fin glans på dina praliner i kombination med att bara jobba med naturliga färger.

Du kommer att lära dig mina, Chef Jungstedts, knep för att få pralinerna att se både aptitliga och vackra ut med endast naturliga färger. Utöver detta får du även kunskapen hur du skapar fina uttryck med endast hjälp av choklad som “färg”-verktyg.

Utöver att måla och skapa glans kommer vi ha en grundlig genomgång hur du skapar perfekt skaltjockleck, med en korrekt bottenskarv.

Detta ger dina praliner fin glans, jämn botten och en osynlig “söm” mellan skalet och bottenlocket.

Vi kommer att spendera en viss tid kring metodik i hur du gör en bra och balanserad ganache. Dock ligger fokus på att måla med naturliga färger och producera perfekta jämna skal.

Tilltugg från Restaurang Copine ingår

Studio Restaurang Copine Pralinkurs

Ni kommer under kursen serveras lättare tilltugg från restaurangens kök. Detta kök kommer ni även att kunna följa på mycket nära håll under kursen, genom glasdörrarna som skiljer de olika lokalerna åt. 

För er som vill kan ni även beställa ett förfriskande glas vin eller annan läskande dryck när som helst under kursens gång.

Förläng kvällen på Restaurang Copine

I samband med kursen kan ni boka bord i Restaurang Copine och förlänga kvällen.

Det är ett perfekt sätt att dra ut på den smakrika upplevelsen och avnjuta en vällagad 5-rättersmiddag i toppklass med medelhavsinspiration, för endast 595 kr/pp för dig som kursdeltagare.  


Gick på den nya kursen  “Naturlig färg och glans” och det var min första kurs hos Kalle. Är otroligt nöjd med hela upplevelsen. Proffsigt upplägg, trevliga lokaler och det viktigaste: massor av kunskap att lapa i sig. Blev mycket inspirerad och har redan kunnat använda de nyvunna kunskaperna i min produktion. Ska gå proffskursen när tillfälle ges i framtiden. Tack för en fin upplevelse

Erik Askenberger, Almviks Café i Västervik

Välkomna till Chef Jungstedts Chokladstudio på Kommendörsgatan 23, Restaurang Copine, Stockholm

/ Chef Jungstedt