Beskrivning
Mer om Bolivia 68 %
Kakaon i denna pralin utvinns av en variant på bönan Criollo som kallas för Beniano Silvestre som växer vilt i de låglänta landskapen vid området Beni i Bolivia. Bönorna skördas främst av Chimane-indianer som vet exakt när frukterna är perfekt mogna för plockning och fraktar dem sedan på häst eller stockkanoter till insamlingsstationer där kakaobönorna sedan fermenteras och torkas. Resten av året överlåts skötseln av plantagen åt naturen, utan varken beskärning eller användning av gödsel.
Bakgrund till varför Chef Jungstedt valt denna choklad
Hos oss på Chef Jungstedt är råvarorna vi använder noga utvalda för att säkra högsta kvalitet ända från kakaoplantage fram till dig som kund. Det är oerhört viktigt att kakaoproducenterna är välbetalda och klarar sig gott på den inkomst som deras kakaobönor genererar. Därför jobbar vi uteslutande med den Schweiziska chokladtillverkaren Felchlin. All choklad från Felchlin är certifierad enligt Fairtrade likaså det socker, vanilj och kokos som används vid framställningen av chokladen. “Fair direct Cacao” är Felchlins egen garanti där de betalar 40-50% mer än Fairtrades rekommendationer och ger odlarna långa och trygga avtal. Det gör det möjligt för odlarna att kontinuerligt producera kakao av absolut högsta kvalité, få bra betalt för sitt hårda arbete och ha bra levnadsstandard.
Chef Jungstedt betalar byns sjukförsäkring
Vi på Chef Jungstedt är dessutom bidragsgivare till byn Aboabo i Ghana där vi ur egen ficka betalar sjukvårdsförsäkring till 152 mottagare, dvs hela byn som består av 34 familjer. Dessa familjer är helt beroende av sin kakaoproduktion och vi tycker det är av största vikt att värna om de personer som är källan till att vi kan avnjuta choklad av högsta kvalitet.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.